Co planuje Finansowo.pl? Nowy serwis SL?

November 5, 2009 | Social Lending w Polsce i na świecie | Komentarze (4)

[update]

Okazało się, że jednak sieknąłem się. Zrobiłem literówkę – wpisałem wwwfinansowo.pl (brak kropki po www.).  Uwage zrócił mi ^siek na blipie).

Zastanawiam się jednak, czy to powstaje nowy serwis SL. Jeżeli tak, to Twórcy dosć nieszczęśliwie zaczęli od rejestracji podobnej do Finansowo, domeny.

Domena wwwFinansowo.pl zarejestrowana jest na osobę prywatną.

[/update]

Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu wpisałem adres Finansowo z palca. Na co dzień używam Operę i 9 serwisów na pierwszej stronie (a co – leń jestem).

Dzisiaj jednak wpisałem cały adres finansowo.pl…i zostałem automatycznie przeniesiony na zupełnie inny adres. Co ciekawsze udało mi się to jeszcze raz… a potem już nie :) Sprawdziłem – nie zrobiłem żadnej literówki w adresie…

Ten adres to: http://capiteon.pl/

Whois wyrzucił:

DOMENA:
capiteon.pl

id abonenta:
nrr8279294011520 (FIRMOWA)
serwery nazw:
ns1.superhost.pl. [91.199.22.8]
ns2.superhost.pl. [195.114.1.252]

utworzona:
2008.09.16 21:56:09

ostatnia modyfikacja:
2009.09.11 22:36:0

opcja:
brak

ABONENT:

firma:
Capiteon LLC
Capiteon LLC

ulica:
16192 Coastal Highway

miasto:
19958 Lewes

lokalizacja:
US






capiteon.pl,  

 4 Comments

R E K L A M A


social lending zakra

i po R E K L A M I E

« Komentarze

Xanti (1 comments.)
5 November 2009

Ta strona o ile dobrze pamiętam to finansow.pl
Na początku sam kilka razy wchodziłem na nią przypadkiem.
Sprawdzałem teraz i domena ma przekierowania m.in. z finansow.pl , wwwfinansow.pl
W sumie dobry sposób na ściągnięcie zainteresowanych.

Nomad
5 November 2009

Faktycznie… po wpisaniu finasowo.pl też jest przekierowanie. Być może dobry sposób, ale jeżeli Finansowo.pl zarejestrowało znak towarowo-słowny (finansowo.pl), to sprawa mogłaby się szybko skończyć.

Mati
26 December 2009

To program partnerski albo jakiś konkurs. Teraz domena przekierowuje na kokosa. Dzieciaki kupują domenę i dorabiają do kieszonkowego zanim nie zbanują w pp za nieetyczne zagrywki.

Tylko ten gracz amerykański interesujący. Myślisz, że S-L? Może jakiś inny sektor finansowy.

Mati
27 December 2009

To samo na smawa.pl, wwwkokos.pl, wwwmonetto.pl, wwwsmava.pl to samo. To domeny spamiarzy.

« Zostaw komentarz



Losowe wpisy

Popularne wpisy