<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0"
	xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/"
	xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"
	xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
	xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/"
		>
<channel>
	<title>Comments on: Uwaga na fałszwe Kokos.pl</title>
	<atom:link href="http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/feed/" rel="self" type="application/rss+xml" />
	<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/</link>
	<description>Pożyczki społecznościowe</description>
	<lastBuildDate>Thu, 03 May 2012 06:47:23 +0000</lastBuildDate>
	<sy:updatePeriod>hourly</sy:updatePeriod>
	<sy:updateFrequency>1</sy:updateFrequency>
	<generator>http://wordpress.org/?v=3.2.1</generator>
	<item>
		<title>By: @nomad</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-161</link>
		<dc:creator>@nomad</dc:creator>
		<pubDate>Wed, 23 Dec 2009 17:38:20 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-161</guid>
		<description>tak jest jako rzeczesz :) zmienil technike przekierowywania zeby rozchwiac wątpliwosci co do uczciwosci swoich intencji. adres wgrywanej strony jest dokładnie ten sam co wczesniej ale ze jest juz wyswietlany na pasku juz tak nie odstrasza.</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>tak jest jako rzeczesz :) zmienil technike przekierowywania zeby rozchwiac wątpliwosci co do uczciwosci swoich intencji. adres wgrywanej strony jest dokładnie ten sam co wczesniej ale ze jest juz wyswietlany na pasku juz tak nie odstrasza.</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: Nomad</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-160</link>
		<dc:creator>Nomad</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 22:10:32 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-160</guid>
		<description>Akurat komunikat nie wyskakiwał jak znalazłem stronę. Wchodziłem na nią z 3 przeglądarek i na żadnej nie wyskakiwało okienko z ostrzeżeniem.

A czy to program partnerski, czy nie, to mam w nosie. Każdy serwer, który pośredniczy pomiędzy mną a innym serwerem jest bezpośrednim zagrożeniem. 

Jest jeszcze jedno małe, ale. Strona zmieniła się. Spójrz na zrzut ekranu: tam po załadowaniu strony pozostawał adres na xtw.pl. Teraz pokazuje się adres Kokos.pl z kodem partnerskim. Kod końcowy też jest inny: poprzednio był iframe, a teraz jest tylko przekierowanie i źródło strony jest stroną Kokosa.</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Akurat komunikat nie wyskakiwał jak znalazłem stronę. Wchodziłem na nią z 3 przeglądarek i na żadnej nie wyskakiwało okienko z ostrzeżeniem.</p>
<p>A czy to program partnerski, czy nie, to mam w nosie. Każdy serwer, który pośredniczy pomiędzy mną a innym serwerem jest bezpośrednim zagrożeniem. </p>
<p>Jest jeszcze jedno małe, ale. Strona zmieniła się. Spójrz na zrzut ekranu: tam po załadowaniu strony pozostawał adres na xtw.pl. Teraz pokazuje się adres Kokos.pl z kodem partnerskim. Kod końcowy też jest inny: poprzednio był iframe, a teraz jest tylko przekierowanie i źródło strony jest stroną Kokosa.</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: Fałszywy alarm</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-159</link>
		<dc:creator>Fałszywy alarm</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 21:09:13 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-159</guid>
		<description>Ktos załozyl ta strone tylko i wyłacznie zeby ukryc adres programu partnerskiego dzieki ktoremu zarobiłby za kazdego zarejestrwanego przez ten adres uzytkownika 15 zł. W rzeczywistosci zrobił sobie niedzwiedzia przysługe bo podejrzany adres jak widac bardziej odstrasza niz zacheca :D
A komunikat wyskakuje z automatu, bo taka zawsze byla jego funkcja - do tego nie potrzebna była żadna ingerencja administratora :P
Aczkolwiek jak dla mnie przerobienie tej strony zeby oprocz tej funkcji programu partnerskiego spelniala takze sugerowaną funkcje i wysyłała to i owo np na podany nr gg a wyskakujacym okienku pojawial sie mniej odstaraszajacy komunikat np &quot;Zarejestruj sie w ciagu nast 15 minut a dostaniesz 15 zł gratis!&quot; - to kwestia ok 20 minut ;)
Ale zapewniam was ze tak jak npaisal noname tutaj takiej obawy nie ma wiec mozna sie bezpiecznie logowac i to bezposrednio na serwis KOKOS.PL i to wbrew pozorom po SSL. Pozostaje pytanie: Po co? skoro mozna prosciej...normalnie :D</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Ktos załozyl ta strone tylko i wyłacznie zeby ukryc adres programu partnerskiego dzieki ktoremu zarobiłby za kazdego zarejestrwanego przez ten adres uzytkownika 15 zł. W rzeczywistosci zrobił sobie niedzwiedzia przysługe bo podejrzany adres jak widac bardziej odstrasza niz zacheca :D<br />
A komunikat wyskakuje z automatu, bo taka zawsze byla jego funkcja &#8211; do tego nie potrzebna była żadna ingerencja administratora :P<br />
Aczkolwiek jak dla mnie przerobienie tej strony zeby oprocz tej funkcji programu partnerskiego spelniala takze sugerowaną funkcje i wysyłała to i owo np na podany nr gg a wyskakujacym okienku pojawial sie mniej odstaraszajacy komunikat np &#8220;Zarejestruj sie w ciagu nast 15 minut a dostaniesz 15 zł gratis!&#8221; &#8211; to kwestia ok 20 minut ;)<br />
Ale zapewniam was ze tak jak npaisal noname tutaj takiej obawy nie ma wiec mozna sie bezpiecznie logowac i to bezposrednio na serwis KOKOS.PL i to wbrew pozorom po SSL. Pozostaje pytanie: Po co? skoro mozna prosciej&#8230;normalnie :D</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: Nomad</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-158</link>
		<dc:creator>Nomad</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 19:29:15 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-158</guid>
		<description>Jednak coś jest na rzeczy, bo administratorzy kokos.pl zareagowali na zgłoszenie. Przy wejściu na fałszywkę pokazuje się komunikat o potencjalnym zagrożeniu.
Więc nie jest to żadna strona należąca do Kokos.pl

Ktoś postanowił zrobić kokosowy interes.</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Jednak coś jest na rzeczy, bo administratorzy kokos.pl zareagowali na zgłoszenie. Przy wejściu na fałszywkę pokazuje się komunikat o potencjalnym zagrożeniu.<br />
Więc nie jest to żadna strona należąca do Kokos.pl</p>
<p>Ktoś postanowił zrobić kokosowy interes.</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: Marcin Szumański</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-157</link>
		<dc:creator>Marcin Szumański</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 18:34:01 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-157</guid>
		<description>Kokos.pl ma kilka powodów, dla których może z powodzeniem dążyć do zamknięcia lewego klonu. Kwestia czasu, kiedy -.xtw.pl zniknie z sieci. Oby liczba nabitych w fałszywy kokos była jak najniższa.</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Kokos.pl ma kilka powodów, dla których może z powodzeniem dążyć do zamknięcia lewego klonu. Kwestia czasu, kiedy -.xtw.pl zniknie z sieci. Oby liczba nabitych w fałszywy kokos była jak najniższa.</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: noname</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-156</link>
		<dc:creator>noname</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 18:13:06 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-156</guid>
		<description>Przeciez to jest tylko alias zrobiony....</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Przeciez to jest tylko alias zrobiony&#8230;.</p>
]]></content:encoded>
	</item>
	<item>
		<title>By: Reliable_VC</title>
		<link>http://dobranowina.biz/2009/12/uwaga-na-falszwe-kokos-pl/comment-page-1/#comment-155</link>
		<dc:creator>Reliable_VC</dc:creator>
		<pubDate>Tue, 22 Dec 2009 18:02:18 +0000</pubDate>
		<guid isPermaLink="false">http://dobranowina.biz/?p=748#comment-155</guid>
		<description>Ostrożności nigdy nie za wiele, ale to mi wygląda na stronę wykorzystywaną &quot;w tle&quot; do zliczania liczby odsłon, odwiedzin itp. - patrz strona www.xtw.pl</description>
		<content:encoded><![CDATA[<p>Ostrożności nigdy nie za wiele, ale to mi wygląda na stronę wykorzystywaną &#8220;w tle&#8221; do zliczania liczby odsłon, odwiedzin itp. &#8211; patrz strona <a href="http://www.xtw.pl">http://www.xtw.pl</a></p>
]]></content:encoded>
	</item>
</channel>
</rss>

